۲ مطلب در اسفند ۱۳۹۶ ثبت شده است

عرق کاسنی : خواص ، طبع ، طریقه مصرف و مضرات کاسنی


عرق کاسنی : خواص ، طبع ، طریقه مصرف و مضرات کاسنی گرداوری شد

عرق کاسنی : خواص ، طبع ، طریقه مصرف و مضرات کاسنی

 

کاسنی معمولی (نام علمی: ‎Cichorium intybus L.) گیاهی است از راسته گل مینا (Asterales) تیره گل‌ستاره‌ای‌ها (Asteraceae) از سرده (Cichorium). از این گیاه دو گونه کِشتی و چهار تا شش گونه وحشی موجود است. کاسنی انواع مختلفی دارد سه نوع آن معروف است. کاسنی بری که به tansy شهرت دارد در ایران نمی‌روید. کاسنی زرد که به گل قاصدک شهرت دارد و در طب قدیم ایران به نام ترخشقون نام برده‌اند در بیشتر نواحی ایران پراکندگی دارد.

کاسنی معمولی، یک گیاه دارویی پایا با گل‌های آبی یا ارغوانی است. این گیاه در اصل بومی جهان قدیم است و بعداً در قاره آمریکا نیز به‌صورت گیاه خودروی کنار جاده‌ای درآمده است. منشا اصلی این گیاه اروپای مرکزی، مناطق غربی و مرکزی آسیا و شمال آفریقا است و پراکندگی وسیعی در نواحی مختلف ایران به خصوص شهرستان اقلید، آذربایجان و مناطق کوهستانی خراسان دارد. به آب و هوای خنک، آفتابی یا کمی سایه نیاز دارد و گرمای شدید تابستان راتحمل نمی‌کند.

 

خواص کاسنی

ابن‌سینا، پزشک بزرگ مسلمان در مورد گیاه کاسنی و خواص آن گفته است:

* کاسنی بازکننده است و سموم کبد را دفع می‌کند.

* کاسنی در درمان التهابات معده و پاک کردن مجاری ادراری مۆثر است.

* مالیدن آب کاسنی به محل‌های خارش بدن بسیار مفید است.

* غرغره آب کاسنی گلودرد و تورم مفصلی را از بین می‌برد.

* اگر آب پخته کاسنی را با سکنجبین میل کنید بهترین داروی تب‌های طولانی و مداوم است.

* ریشه کاسنی در باز کردن و روان شدن اخلاط بسیار مۆثر است.

* ریشه کاسنی، مجاری گوارشی را پاک می‌کند و بهترین تصفیه‌کننده خون است.

* ریشه کاسنی در از بین بردن ورم احشا خیلی مۆثر است.

* ریشه کاسنی بهترین دارو برای آب آوردن شکم است و در نفخ و تحلیل مواد بسیار نافع است.

* ریشه کاسنی برای تقویت معده، زیاد کردن ادرار و رفع درد مفاصل و یرقان مفید است و مشکلات صفراوی را بر طرف می‌کند.

* کاسنی در ازدیاد نطفه موثر است و انسان را از ابتلا به قولنج محفوظ نگه می‌دارد و توان و نیروهای بدنی را تجدید می‌کند.

* این گیاه در ضعف اعصاب، ضعف چشم و فشار خون مفید است.

* قلب، کلیه و کبد را فعال و با نشاط می‌کند.

* کاسنی رحم را به وظیفه طبیعی خود وا می‌دارد و برگ آن دارای مقداری ویتامین CC است لذا در حفظ جوانی مۆثر است.

 

طبع کاسنی

طبع آن سرد است

 

طریقه مصرف کاسنی

یک قاشق غذاخوری برگ گیاه کاسنی را در یک قوری چینی با آب 80 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه دم کنید. در صورت تمایل به شیرین کردن آن از عسل یا نبات استفاده کنید.

 

مضرات کاسنی

  • اگر چه می‌توان مزایای فراوانی برای این گیاه برشمرد، اما در صورت بارداری مصرف بیش از حد آن غیرمجاز است، زیرا ممکن است موجب خونریریزی گردد و احتمال سقط جنین غیرعمدی را افزایش دهد. اگرچه تحقیقات در این زمینه کافی نیست اما همان تحقیقات نشان می‌دهد که در دوران شیردهی نیز مصرف بیش از حد آن ممنوع می‌باشد زیرا مواد موجود در این گیاه از طریق شیر مادر به کودک منتقل می‌شود.
  • مصرف بیش از حد آن باعث ترش کردن معده، کاهش وزن (ورزشکارانی که دارای مقداری اضافه وزن هستند می‌توانند روزی ۲ الی ۵ بار از عرق کاسنی استفاده بکنند). روش مصرف: بعد ازهر وعدهٔ غذایی با نصفی از لیوان آب مصرف شود.
  • این گیاه مضر است برای اشخاصی که مبتلا به سرفه هستند.
  • تخم کاسنی بدمزه و قی آور است.

عرق کاسنی

 

خواص عرق کاسنی

تصفیه کننده خون

ضدجوش و لک

مقوی کبد

ضد زردی و یرقان

رفع تشنگی

درمان بیمارهای مزمن پوستی

و سفید کننده پوست

 

طبع عرق کاسنی

طبیعت کاسنی سرد است

 

طریقه مصرف عرق کاسنی

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
سید جابر جعفری

خوردن ذرت باعث چاقی می شود؟


خوردن ذرت باعث چاقی می شود؟

 

هر غذایی اگر در مقادیر زیاد مصرف شود و مصرف آن بیش از مقدار نیاز روزانه بدن باشد، باعث ایجاد چربی می شود. ذرت نیز از این قاعده مستثنی نیست. انواع مختلفی از ذرت، مزایا و معایب خاص خود را دارند. ذرت سبوس دار در برگیرنده مواد معدنی، ویتامین ها و پروتئین ها، کربوهیدرات ها و فیبر است. ذرت فرآوری شده ارزش تغذیه ای اندکی در اختیار افراد قرار می دهد. شربت ذرت نیز با نرخ بالاتری تبدیل به چربی می شود و می تواند باعث چاقی شود.

 

چربی شکمی

اینکه شما چربی را در شکم ذخیره کنید یا قسمت های پایینی بدن به ژنتیک تان بستگی خواهد داشت. ژن ها تعداد سلول های چربی در بدن و جایی که باید در آن ذخیره شوند را کنترل می کنند. اگر شما ژنی داشته باشید که باعث ایجاد بدن گلابی شکلی می شود، چربی بیشتری در ران ها و کفل ذخیره می گردد. اگر بدن شما شکل سیب مانند دارد، چربی بیشتر در شکم ذخیره می شود. وجود چربی زیاد در شکم باعث ایجاد مشکلات جدی برای سلامتی انسان می گردد. بدن قسمت بیشتر چربی خود را زیر پوست ذخیره می کند و همین امر باعث بزرگ تر شدن دور کمر و ران ها می گردد. 10 درصد از چربی بدن که داخل شکم ذخیره می شود باعث ایجاد بیماری های جدی می گردد. سلول های چربی، پروتئین های مضری به نام سیتوکینین ها را تولید می کنند. چربی های شکمی در اطراف اندام های داخلی و رگ های خونی بزرگ، این ترکیبات مضر را وارد جریان خون می کنند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی، آسم، دیابت و سایر موارد را افزایش می دهند. با افزایش دو اینچ از دور کمر، افزایش مربوطه در چربی شکمی نیز باعث افزایش بیماری قلبی تا 10 درصد می شود.

 

تاثیر ذرت بر روی چاقی

فروکتوز موجود در ذرت می تواند به چربی شکم مربوط باشد اما یک پیمانه ذرت شیرین خام تنها 2.81 گرم فروکتوز دارد و تنها 125 کالری برای بدن فراهم می کند. همین مقدار 5 گرم دسکتروز و 1.29 گرم ساکاروز وارد بدن می نماید. فروکتوز باعث افزایش وزن می شود اما دلیل این امر هنوز مشخص نیست. رژیم غذایی با فروکتوز بالا می تواند ذخیره چربی در کبد را افزایش دهد. مصرف مقادیر معمول از ذرت شیرین هیچ خطری برای شما ندارد اما سعی کنید از شربت ذرت فرآوری شده استفاده نکنید.

 

شربت ذرت

مصرف فروکتوز باعث تحریک پرخوری می شود. شربت ذرت هم فروکتوز بالایی دارد. زمانی که سایر شکرها را مصرف می کنید،بدن لپتین تولید می کند که یک هورمون کنترل کننده اشتهاست اما این موضوع در مورد فروکتوز دیده نمی شود. فیبر موجود در فروکتوز طبیعی همچون ذرت شیرین با پر کردن شکم، اشتها را سرکوب می کند. اما مصرف شربت ذرت فرآوری شده خطر افزایش وزن را بیشتر می کند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
سید جابر جعفری