بیشتر بخوانید:

عرقیات

نکاتی درباره‌ی عرقیات گیاهی

 

هرچقدر آب به کار رفته در عرقیات بیشتر و میزان اسانس گیاه از حدی کمتر باشد اثر درمانی عرق ضعیف‌تر شده و همچون آب نفع و ضرری به بدن نمی‌رساند.

 

 چرا روی بطری برخی عرقیات عنوان «دوآتشه» قید شده است؟ مگر آن‌ها چه تفاوتی با عرقیات معمولی دارد؟ آیا عرقیات گیاهی هم فاسد می‌شود؟ چگونه می‌توان یک عرق گیاهی اصل را از تقلبی‌اش تشخیص داد؟ این که می‌گویند احتمال وجود متانول در عرقیات غیربهداشتی زیاد است، صحت دارد؟ پاسخ این سوالات را در ادامه ببینید.

 عرقیات دوآتشه مزیت بیشتری دارد

از تقطیر اسانس ریشه، پوست یا گلبرگ گیاهان طبی در آب، عرقیات گیاهی حاصل می‌شود. حال اگر این عرق را دوباره تقطیر کنند از مقدار آب آن کاسته شده و فرآورده دوآتشه به دست می‌آید که نوع مرغوب‌تری از عرق بوده و مزه و بوی تندتری نسبت به عرقیات معمولی دارد. به این ترتیب اگر فرآورده حاصله مجدد تقطیر شود اسانس به دست می‌آید. اسانس، روغن سبکی است که در بالای آب جمع شده و قابل جمع آوری است. خواص دارویی آن در حجم کم مانند عرق گیاهی است، اما اگر به اندازه عرقیات گیاهی استفاده شود در صورت استعمال موضعی ایجاد تاول کرده و در صورت خورده شدن مخاط دهان را زخم و ملتهب می‌کند. در نتیجه برای بهره بیشتر از خواص درمانی عرقیات گیاهی از انواع دوآتشه آن استفاده کنید. البته در مصرف این فرآورده هم زیاده‌روی نکنید، چرا که اثرات ناگوار سردی و گرمی گیاه دامنتان را می‌گیرد.

 شناسایی عرق تقلبی غیرممکن است
هرچقدر آب به کار رفته در عرقیات بیشتر و میزان اسانس گیاه از حدی کمتر باشد اثر درمانی عرق ضعیف‌تر شده و همچون آب نفع و ضرری به بدن نمی‌رساند و این را فقط در اثر مصرف آن می‌توان متوجه شد و هیچ راه دیگری برای تشخیص اصل از تقلبی آن وجود ندارد.

البته این را هم بدانید نگهداری طولانی مدت و نامناسب عرقیات گیاهی به تبخیر و جدا شدن اسانس محصول منجر شده و اثر درمانی آن از بین خواهد رفت. عرقیات باید به دور از نور و گرما درون بطری شیشه ای رنگی در دمای یخچال نگهداری شود.

 عرقیات گیاهی هم فاسد می‌شود
اما چگونه به فساد عرقیات گیاهی پی ببریم؟ عرقی که استریل، دارای بسته بندی بهداشتی و تاریخ مصرف باشد و رنگ شفاف و زلالی داشته باشد سالم است، اما اگر عرق پس از مدتی کدر شد یا رسوب کرد، بدانید که آلوده به قارچ و کپک شده و مصرف آن مسمومیت‌زا است. این را هم بدانید برخی عرقیات گیاهی روی ظروف پلاستیکی تأثیر گذاشته و از آن‌ها تأثیر می‌پذیرد. بنابراین بطری محصول را شیشه ای کنید و روی آن را با یک ورقه نازک آلومینیومی بپوشانید و پس از هر بار مصرف در بطری را خوب ببندید.

 احتمال وجود متانول در عرقیات غیربهداشتی
گاهی ممکن است در اثر ورود چوبه گیاه و تقطیر آن متانول وارد عرقیات گیاهی شود که البته موضوعی عمومی نیست. متانول الکلی است که از تقطیر تخریبی چوب به دست می‌آید و تفاوت آن با اتانول در آن است که اتانول از تخمیر میوه و غلات به دست می‌آید و مصرف آن موجب خارج شدن فرد از حالت طبیعی و ایجاد مستی و بی اختیاری بر حرکات می‌شود که در درازمدت می‌تواند بر کبد، کلیه و قلب تأثیر بگذارد، اما متانول ماده ای است کشنده که مرگ سریع را رقم می‌زند.

بیشتر بخوانید:

عرقیات گیاهی مفید برای دیابت(قند خون)

عرقیات گیاهی مفید برای چاق شدن

عرقیات گیاهی مفید برای لاغر شدن

عرقیات مناسب در پاکسازی و محافظت کبد

آشنایی با خواص عرقیات گیاهی و شیوه مصرف آنها

تابستان دل پذیر با این عرقیات گیاهی

نکاتی درباره‌ی عرقیات گیاهی

شناخت عرق گیاهی اصل از تقلبی و راهنمای مصرف آن

درمان با عرقیجات

تابستانی دل‌پذیر با عرقیات گیاهی

فوایدی از عرقیات گیاهی

منبع: jamejamonline.ir